keskiviikko 23. joulukuuta 2015

23. - joulumausteinen suklaakakku.

Yksi lempparijälkkäreistäni on ruotsalainen mutakakku, kladdkaka. Se on helppo valmistaa ja maistuu herkulliselta. Parasta kladdkaka on lämpimänä kermavaahdon tai vaniljajäätelön sekä tuoreiden mansikoiden kera, mutta toimii se ilman lisukkeitakin. Taikinaan sopii hyvin myös jouluiset mausteet.


150g voita
3dl sokeria
2 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4rkl kaakaojauhetta
1,5dl vehnäjauhoja

+ mausteita: 1tl kanelia, ½tl inkivääriä, ½tl neilikkaa, ½tl pomeranssinkuorta..
(suklaapaloja pinnalle)

Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon muut ainekset. Kaada taikina uuni- tai halk. 24cm irtopohjavuokaan (ripottele taikinan pintaan suklaapaloja). Paista 200 asteessa 15-20min. Kakku saa jäädä keskeltä tahmeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti