torstai 10. joulukuuta 2015

10. - appelsiinipullat.

Appelsiini antaa kivan mausteen tavalliselle pullataikinalle.


2 appelsiinin puristettu mehu + maitoa = yht. 5dl nestettä
1 appelsiinin kuoriraaste
1pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
2rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 kananmuna
n. 15 dl vehnäjauhoja
200g voita tai margariinia

kananmunaa voiteluun
raesokeria, kanelia ja sokeria, vaniljakreemia, marjoja, paistonkestävää marmeladia..

Lämmitä appelsiinimehu ja maito hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi (noin 42 asteiseksi). Sekoita joukkoon hiiva, sokerit, appelsiinin kuoriraaste, kardemumma ja suola. Lisää hieman jauhoja sekä kananmuna. Vaivaa taikinaa jauhoja pikkuhiljaa lisäten, loppuvaiheessa vaivaa joukkoon myös hieman pehmitetty voi. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoissa irtoaa kulhon reunoista.

Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi (ainakin 1h, pitempi kohotusaika = parempaa pullaa imo)

Leivo mieleisiä pullia, anna pullien kohota vielä pellillä leivinliinan alla n. 20min, voitele ja paista!
Pullia paistetaan 200 asteessa 8-15min, pitkoa noin 20-25min.
 Minulla on tässä vähän kaikenlaisia pullia: tuorejuustolla sekä marmeladilla täytettyjä kierteitä, korvapuusteja, vaniljakreemi-omenapitkoja sekä vadelma-mustikkapullia. Enemmän on enemmän! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti