torstai 1. tammikuuta 2015

kosketusnäyttölapaset.

Hyvää uutta vuotta 2015!

Vanhan vuoden puolella ehdin opetella vielä yhden uuden asian: villasukkien lisäksi neuloin elämäni ensimmäiset lapaset. Ekat "harjoituslapaseni" neuloin itselleni seiskaveikasta 36 silmukalla puikoilla 3½. Lapasista tuli juuri sopivat ja onnistumisen ilosta päätin heti neuloa lapaset myös miehellenikin. Pahoittelut epäkorrekteista värivalinnoistani.


Miehelle neuloin kosketusnäyttölapaset eilen tein-blogin ohjetta soveltaen. Lapasiin on neulottu etusormen kohdalle pieni aukko. Voipi sitten plärätä puhelintaan ilman, että tarvii riisua lapasia pois kädestä. Oi aikoja, oi tapoja!
Näissä lapasissa on aukon kohdalla pieni pätkä neuletta päällekäin. Näin aukko ei jää näkyviin, mutta sormen saa kuitenkin pujotettua lapasista ulos näppärästi. Neuloin aukon molempiin lapasiin, vaikka oikeakätisellä miehelläni tarvetta vasemman käden kännykkälapaselle ei taida juuri ollakaan. Toiset aukot voisi halutessaan neuloa vielä tuohon peukalonjuureen, näissä lapasissa on kuitenkin vain yksi aukko kummassakin.

Mieheni lapaset syntyivät 40 silmukalla myöskin seiskaveikasta.

---

Uusi vuosi otettiin vastaan ystävien kanssa täällä kotona Helsingissä. Illalla käytiin katsomassa raketteja ulkona lasten kanssa ja myöhemmin seurattiin puolenyön ilotulitusta isompien kesken meidän parvekkeelta. 10. kerroksessa asumisessa on ainakin se hyvä puoli, että vuoden vaihtuessa näkymät kaupungin yllä olivat vallan huikeat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti