maanantai 5. tammikuuta 2015

Vuosi ilman uusia vaatteita - haaste

Törmäsin netissä "Vuosi ilman uusia vaatteita" haasteeseen ja päätin kokeilla, miten tämä mahtaisi minulta onnistua. En osta itselleni kovin usein vaatteita muutenkaan, koska koen vaateshoppailun vähän epämiellyttäväksi: minusta on vaikea löytää sellaisia vaatteita, jotka istuvat minulle sekä ovat lisäksi itseni näköisiä. Toisaalta sillon harvoin kun vaatteita ostan, ostan ne juuri samoista syistä uutena. Vuosien aikana kaappiin on kuitenkin kertynyt rättiä jos toistakin, vaikka silloin tällöin lahjoitankin vaatteita kassikaupalla eteenpäin.

Päätin ottaa haasteeseen mukaan myös meidän taaperon, koska hänen vaatteensa hankin muutenkin suurimmaksi osaksi käytettynä. 

Vauva-aikana tajusin monen muunkin kärsivän sellaisesta länsimaisesta ongelmasta, että lapselle hankitaan/saadaan jopa enemmän vaatetta kuin tarvitsisi. Kirppareilta onkin helppo löytää vauvanvaatteita, joita ei välttämättä ole edes otettu käyttöön. Meidän lapsi käyttää kokoa 86/92 ja tämänkokoisia vaatteita ei kirpparilta löydy enää ihan niin helposti kuin ennen, mutta tehtävä ei silti ole mahdoton. Lapselle on minusta muutenkin niin paljon helpompi löytää kivoja vaatteita kuin itselle. 

Vuosi ilman uusia vaatteita-haasteen aikana en osta uusia vaatteita, kenkiä enkä asusteita. Haasteessa on ehdotettu jokaiselle kolme poikkeusta. Alusvaatteiden ja sukkien kohdalla suon itselleni myös poikkeuksen. Vaikken ompelekaan kovin paljon, pyrin haasteen aikana olemaan ostamatta myös uusia kankaita. Tiedän kyllä jo valmiiksi, että huhtikuisilta Lapsimessuilta saattaakin tarttua jotain kivoja kankaita mukaan.. Muuten uskoisin tämän haasteen olevan kuitenkin ihan realistinen ja täysin toteutettavissa. 

Miltä tämmöinen haaste kuulostaa, lähtisitkö itse mukaan? Suositko omissa tai lapsesi vaatevalinnoissasi kierrätettyä?

Vuosi ilman uusia vaatteita fb:ssa

edit. Haaste näyttikin alkaneen jo viime vuoden syksynä. Koska itse huomasin tämän vasta nyt, ajattelin viettää haastetta vuoden 2015 ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti