perjantai 28. maaliskuuta 2014

kantoväline-esittelyssä numbat mei tai

Hola! Me kotiuduttiin reissusta eilen. Reissupostausta saatte vielä odotella, sillä kameran kortilta löytyy aika läjä kuvia jotka pitäisi käydä läpi. Mä en kuitenkaan malta nyt olla esittelemättä meidän uusinta kantovälinettä, jonka saapumisilmoitus kolahti postiluukkuun juuri sopivasti ennen reissua.

Kyseessä on siis Liinalapselta tilattu Numbat mei tai neliöliina. Ja nyt seuraa hehkutusta.


Koska olen liinahörhö, kantorepulla kantaminen on jäänyt meillä vähemmälle. Reppu on ollut aina silloin tällöin käytössä miehellä, ja toki mäkin olen kantorepulla joskus innostunut kantamaan. Reppu onkin ihan kätevä kapistus nyttemmin suoristelun jalon taidon oppineelle poikaselle. 

MUTTA. Se säätäminen. Okei, kantorepussa ei hirveän montaa klipsua ja remmiä ole, mutta sekin tuntuu paljolta kun on tottunut siihen, että liinassa ei ole yhtään. Ja koska meillä on vain yksi reppu, mutta kantajia kaksi, säätöjä pitää aina vähän fiksata sen mukaan, kannanko minä vai mies. Vielä kun meidän repun olkaimet eivät ole ihan optimaaliset meille kapeahartiaisille kantajille.. no, ymmärrettä varmaan pointin. Repulla on kiva kantaa, mutta kun puhutaan usein ja pitkien matkojen kantamisesta, kantovälineen olis parempi olla just eikä melkein.


Sen paremmin neliöliinoja tuntematta, tiedän että niiden malli vähän vaihtelee valmistajasta riippuen. Noin yleisesti, neliöliina on kuin repun ja liinan välimuoto. Liinalapsen numbat mei tai on helppo aloittelijankin sitoa, mutta solkien ja remmien sijaan tästä löytyy solmittavat olkain- ja vyötäröhihnat. Minun mielestä paras osuus on se, että neliö sopii kaikenkokoisille kantajille, kantoi lasta sitten selässä tai etupuolella. Pitkään selässä kantaessa mä myös tykkään siitä, että solmun saa halutessaan tehtyä joko vyötärölle tai rinnalle - solmun paikkaa vaihtamalla painopiste hieman muuttuu, mikä on pitkän matkan kannossa ihan tervetullut ominaisuus.


Paneelin koko valitaan lapsen koon mukaan (vauva/välikoko/taapero/pre-school). Meidän mei tai on välikokoinen ja vielä hieman iso tuolle kaposelle 10-kuiselle, mutta toimii käytössä ja meneepähän sitten luultavasti vielä pitkään.

paneelin kuosina girasolin diamond graphite
Tällä on nyt kannettu viikko päivittäin, tunteja, kilometreja. Helposti ja mukavasti. Lasta on nostettu kyytiin ja otettu pois liinakyydistä merenrannalla, ravintoloiden ahtaissa pöytäväleissä, vessassa, lentokentän turvatarkastuksessa.. Jos multa kysytään, tän näppärämääksi ei kantaminen muutu. Kuumalla kelillä neliö on minusta myös liinaa tai reppua viileämpi vaihtoehto. 

kotiin lähdössä
ja sitten alkoikin taas väsyttää..
Niin joo, ettei menisi ihan yksipuoliseksi hehkutukseksi: tämä on myös miehen mielestä helppo mutta reppua mukavampi kantovälinevaihtoehto.


Että semmoinen liinatulokas meillä. Suosittelen! (:

6 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää! Mun tekis kans mieli ostaa neliö tai half buckle, en vaan osaa päättää että kumpi. :D

  ja voi aaaaaw tuota nukkumiskuvaa, söpö! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen.. itsekin mietin pitkään mei tain ja ring tain välillä, mutta päädyin sitten tähän (:

   Liinassa nukkuvat lapset on kyllä niiiiin sulosia <3

   Poista
 2. Tää onkin ihan jännä!

  (Meillä muuten manduca menee miulle ja miehelle ilman säätömuutoksia, mies kun on niin hoikka. Meillä kun molemmat kantaa, niin hermo menisi hihnoja jatkuvasti säädellessä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan miehen kanssa aika samankokoisia, mutta jostain syystä tota mein reppua pitää sitten kuitenkin aina säätää sen mukaan, kumpi kantaa. Hassua.. Varmaan reppuvalintakin vaikuttaa, meillä on tosiaan se ergo. Manduca toimis ehkä täälläkin paremmin (?). Mut onneksi on nyt tää, tää sopii aina :D

   Poista
 3. Itse tutkaillut myös erilaisia neliöliinavaihtoehtoja. Numbat vaikuttaa ihanalta. Uskaltauduin tilaamaan ebaysta Mnsdesigns-merkkisen ei niin tunnetun mei tain, josta käyttökokemukset vaikuttavat hyviltä ja omaan silmään täyttäisi ergononiavaatimukset. Saa nähdä. Ei tule varmaankaan kovin helposti suomessa toista vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kuukkeloimassa tilaamasi mei tain, se näytti oikein kivalta! Toivottavasti neliöliina sopii teille yhtä hyvin kuin meillekin (: varsinkin nyt helteillä mei tai on ollut taas ihan ykkönen!

   Poista