sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

parsa-savukalapiirakka.

Piirakkaan saa upotettua hyvin jääkaapin jämäruuat. Tämmöistä "keräilyeräpiirakkaa" leivoin yksi päivä parsasta ja savusiiasta.



pohja suolaiseen piirakkaan

125g voita pehmitettynä
3½dl jauhoja 
(käytin 1½dl speltti- ja 2dl vehnäjauhoja)
1/4dl kylmää vettä
ripaus suolaa

Nypi pehmitetty voi, jauhot sekä suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

täyte

muutama vihreä parsa
n. 150g savusiikaa (tai muuta kalaa, esim. lohta)
n. 5cm pala purjoa pienittynä (tai 1 sipuli silputtuna)

munamaito:
2dl kermaa
1dl maitoa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
tilliä

(n. 1dl juustoraastetta)

Puolita parsat pituussuunnassa ja pilko puolikkaat paloiksi. Levitä parsapalat piirakkavuokaan, lisää savukala sekä purjosilppu. Sekoita munamaidon ainekset ja kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 30min tai kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti