torstai 13. marraskuuta 2014

Tampere parissa päivässä.

Lahjakortti vapaavalintaiseen Sokos Hoteliin yhdistettynä VR:n supersäästö-kampanjaan 
= pikavisiitti Tampereelle. Mitä tehdä Tampereella, kun aikaa on vain vajaa kaksi päivää?

Me käytiin....noin kolmisen kilometria keskustasta sijaitsevassa Pyynikin näkötornissa. Harjulle rakennetusta tornista on hienot näkymät kaupungin yli ja näkötornin perinteikkäässä kahvilassa voi nautiskella munkit sekä Tampereen paahtimon vastajauhettua kahvia.

Kirppistelemässä. Kävimme Itsenäisyydenkadulla sijaitsevalla Bonus- sekä Laukontorin Radio-kirppiksellä. Löytöjä ei tullut tällä kertaa tehtyä, mutta kummatkin kirppikset olivat isoja ja niillä riitti katseltavaa. Papinkadulta löytyvään Kirpputori Kodin Kakkoseen ei tällä kertaa ehditty.

Käytiin kävelemässä myös Finlaysonin alueelta löytyvällä Tallipihalla. 1800-luvulla rakennettu Tallipiha on tunnelmallinen paikka, josta löytyi pikkuisia puoteja käsitöiden, sisustuksen ja herkkujen ystäville.Safkapuoli meni nepalilaisittain. Lounastimme ekana päivänä Nepal Kitchenissä ihan rautatieaseman vierässä. Lounasbuffet oli edullinen ja runsas. Toisena päivänä söimme Satakunnankadun Katmandussa. Lounaslistalla oli muutama vaihtoehto, joista sai valita mieleisensä. Ravintolaan oli hieman hankala mennä rattaiden kanssa, mutta niinkuin mun kokemusten mukaan etnisissä ravintoloissa yleensä, täälläkin henkilökunta auttoi meidät sisään ja oli muutenkin tosi lapsiystävällistä. Rentoa ja lämminhenkistä palvelua sekä (paljon) hyvää ruokaa. Erityisesti vastapaistettu naan-leipä oli tosi herkullista!Mulle reissun pakollinen vierailukohde oli tamperelainen Minetti-jäätelökahvila. Harmikseni en jaksanut maistaa ihan kaikkia jäätelömakuja..Lastenliike Kuopus Koskikeskuksen vieressä oli pienten vaatteiden karkkikauppa.Pyynikin näkötornin lisäksi käytiin katselemassa maisemia uuden Sokos Hotel Tornin manseversion skybar Morosta. Näkymät 25. kerroksesta oli aika hulppeat.Semmoinen reissu meillä! Saisko suosituksia muista kivoista paikoista seuraavalle Tampereen reissulle? (:3 kommenttia:

 1. Jos käytte kesällä niin Hatanpään Arboretum on ihana ja Pyynikin ranta tietty. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! tuo Arboretum varsinkin vaikuttais kivalta vierailukohteelta (:

   Poista
 2. Peltolammin Nina on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

  VastaaPoista