tiistai 4. marraskuuta 2014

mokkajuustokakku.

Vietämme miehen kanssa tänään vuosipäivää ja juhlapäivän kunniaksi piti tietysti leipoa kakku. Tässä kakussa yhdistin juustokakkutaikinaan kahvikiisseliä Kinuskikissan ohjeen mukaan. Pohjaan käyttämäni halpiskanelikeksit eivät olleet paras valinta - bastognet, dominot tai perus digestivet olisivat toimineet ehdottomasti paremmin. Note to self: pliisuista kekseistä ei tule sen parempia, vaikka niihin sotkisi rutosti voita. Valjusta pohjasta huolimatta täyte oli herkullista ja kakusta tuli älyttömän hyvä! Tätä tulee varmasti testattua toistekin.


pohja:
180g keksejä
75g voita

kahvikiisseli:
2rkl sokeria
2rkl perunajauhoja
2dl kahvia
2dl maitoa

täyte:
6 liivatelehteä
4dl kermaa
200g (vanilja) tuorejuustoa
1- 1,5dl sokeria
½dl kahvia

Laita irtopohjavuoan (halk. 24-26cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään. Painele keksimurska vuoan pohjalle.

Valmista kiisseli: laita kattilaan sokeri, perunajauhot, kahvi sekä maito. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa ja saostuu. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Ota kahvikiisselistä noin 1½dl talteen (täyttövaihetta varten) ja yhdistä loput kiisselistä tuorejuuston ja sokerin kanssa. 

Kuumenna kattilassa ½dl kahvia ja sulata liivatelehdet joukkoon. Sekoita liivateseos tuorejuuston joukkoon. Yhdistä sitten tuorejuustoseos sekä kermavaahto.

Kaada täytettä irtopohjavuokaan, Tipauttele kahvikiisseliä täytteen joukkoon. Säästä osa kiisselistä kakun pinnalle, vedä veitsellä kakun pintaan viiltoja jolloin kiisseli marmoroituu täytteen kanssa. Annan kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti