sunnuntai 23. helmikuuta 2014

matkasuunnitelmia!

Kuukauden päästä tallustelen toivottavasti paljain jaloin rantahiekassa auringon kärvennellessä vitivalkoisia olkapäitäni - olemme nimittäin varanneet lomamatkan Maspalomakselle! 

Ulkomaille matkustaminen lapsiperheenä on meille ihan uusi juttu. Matkakohdetta pohtiessa Gran Canaria vaikutti sopivan helpolta vaihtoehdolta nyt, kun kahden aikuisen lisäksi reissukokoonpanoomme kuuluu alle vuoden ikäinen minityyppi. Odottelen lomamatkaamme tietysti jo ihan täpinöissäni, mutta reissaaminen lapsen kanssa herättää myös kysymyksiä.

Niistä suurin on lentomatka. Reilut kuusi tuntia koneessa minityypin kanssa saattaa osoittautua.. noh, mielenkiintoiseksi kokemukseksi. Mitä tekemistä matkalle? Maissinaksuja, talkmuruja ym. helppoa naposteltavaa? Pelisovellus tablettiin? Mitä muuta?

Ruokailu - omat eväät mukaan? Vauvanruuat ovat Kanarialla kuulemma kalliimpia kuin Suomessa, joten luultavasti roudaamme ainakin korvikemaidot sekä puurohiutaleet mukanamme. Viehän ne laukussa tilaa, mutta mahtuupa mahdolliset tuliaiset sitten takaisintullessa mukaan..

Tutut ja turvalliset kestovaipat lähtevät mukaan. Toivottavasti alueelta löytyy itsepalvelupesula - jos ei, kertisvaippoja saa varmasti ostettua sitten sieltäkin.

Rattaat ajattelin jättää kotiin. Lomakohteessa minityyppi saa matkustaa liinassa sekä kantorepussa.

no jos ihan tarkkoja ollaan, poikanen vietti viikon Lanzarotella mahassani jo marraskuussa 2012 ;)
Millaista on matkustaa lapsen kanssa, se selviää jo muutaman viikon päästä. Vähäsen jännittää, mutta hyvällä tavalla. Se on ainakin varmaa, että takaisin palataan kokemusta rikkaampana.

2 kommenttia:

 1. Hei jee, matkasuunnitelmia! Jään odottamaan kokemuksia, ja vinkkejä - meillä on reissu edessä heinäkuussa eksoottiseen Bulgariaan. :D Kyllä on hurjia nää vauvaperhereissut...

  Jos saatte jotenkin tallennettua johonkin, niin Ylen Musarullaa on ihan huippuohjelma. Jakso kestää 20 minuuttia ja lallattavat lapset ja aikuiset ovat pelastaneet meidän lisäksi ainakin neljän tutun pitkän automatkan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, hurjat on suunnitelmat :D saa nähä miten käy. Ja kiitos vinkistä, pitääkin tsekata tuo Musarullaa ja toivoa, että se pelastaisi edes osan meidänkin matkasta :D

   Poista