sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

diy jättisaippuakuplat.

Tänä keväänä on näkynyt ympäri kaupunkia aiempaa enemmän jättisaippuakuplien tekijöitä ja lapsi on ollut kovin innoissaan isoista saippuakuplista. Aiemmin viikolla törmättiinkin taas yksillä markkinoilla pariin saippuakuplantekijään ja lapsi pääsi itsekin "puhaltamaan" jättikuplia.

Google tiesi kertoa, että jättikuplien teko onnistuu helposti itsekin. Isoihin kupliin tarvitaan vähän enemmän kuin tavallisiin saippuakupliin, mutta ohje on silti varsin yksinkertainen: vettä, sokeria, tapettiliisteriä ja fairya. Nämä kuplat kustansivat minulle yhden fairypullon verran, sillä kaikkea muuta löytyi tarvittavat määrät valmiina.
jättisaippuakuplat

3L vettä
500g sokeria
0,5dl tapettiliisteriä (monessa ohjeessa oli käytetty jauhetta, mutta mulla oli kotona nestemäistä tiivistettä, joten käytin sitä)
2,5dl fairya (sitä vihreää, "alkuperäistä")
(elintarvikeväriä)

Kiehauta vesi ja sokeri, sekoittele että sokeri liukenee. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi, sekoita joukkoon tapettiliisteri ja fairy. Halutessaan kuplaliuosta voi myös värjätä elintarvikeväreillä. Anna seoksen tekeytyä seuraavaan päivään.  


"Puhaltimen" valmistin parista kepistä, villalangasta sekä metallirenkaasta. Levitä kädet sivuille ja pingota villalanka käsien väliin. Tämän mittainen lanka viisinkertaisena, kierteelle nyöritettynä solmitaan keppeihin niin, että nyöristä muodostuu kolmio. Nyörin alareunaan solmin pienen metallirenkaan painoksi. Painoksi kelpaa oikeastaan mitä vaan, esim. avain, mutta metallirenkaan avulla muodostui kivasti samalla myös pienempiä kuplia. 

3 kommenttia:

 1. Ooo, tätä pitää kokeilla! Meillä on sellainen saippuakuplafani, että oksat pois, ja joissain asioissa suuri vain on kaunista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä, saippuakuplissa enemmän on ehdottomasti enemmän :D meillä meni yksi tuollainen iso pullo kerralla, että kohta pitänee tehdä jo uusi satsi..

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, juhannuksena testattiin ja oli kyllä ihan mahtava juttu!:)

  VastaaPoista