lauantai 28. toukokuuta 2016

kuusenkerkkäsiirappi.



Kuusenkerkkäsiirappi sopii jälkiruokakastikkeeksi, jogurttiin tai vaikkapa uunijuuresten marinadiin. Maustamalla kuohuviinin kuusenkerkkäsiirapilla saa kivan drinkin ja jotkut käyttävät tätä siirappia kuulemma yskänlääkkeenäkin.

Valmistin siirappia itse nyt ensimmäistä kertaa mummulasta keräämistäni kuusenkerkistä. Siirapin keittäminen oli pitkäveteistä hommaa, mutta palkitsevaa. 

Kerkkien keräämiseen pitää kysyä maanomistajan lupa, sillä kerkät ovat kuusen vuosikasvua, eikä niiden kerääminen kuulu jokamiehenoikeuksiin.

siirappi etualalla, takana olevissa pulloissa Louhisaaren eli herukanlehtijuomaa

1,5l kuusenkerkkiä
2l vettä
1kg sokeria
(1rkl vaniljasokeria)

Huuhtele kerkät hyvin. Laita kuusenkerkät ja vesi kattilaan, keitä miedolla lämmöllä parisen tuntia. Siivilöi vedestä kerkät pois ja lisää nesteeseen sokeri.  Keitä vielä noin 2-4 tuntia, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Mitä kauemmin keität, sitä paksumpaa siirapista tulee. Pullota tai purkita siirappi, säilytä viileässä. Jos siirappi on kovin paksua, siitä saa juoksevampaa laittamalla siirappipurkin hetkeksi lämpimään vesihauteeseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti