torstai 4. kesäkuuta 2015

suklainen uunijuustokakku.

Tein lapsen synttäreiden aikaan tällaista uunijuustokakkua. Olen syystä tai toisesta päätynyt tekemään juustokakut useimmiten hyydyttämällä, mutta kyllä tämmöinen uunissa kypsytetty, amerikkalaisempi versiokin oli vallan herkullista. Ohjeen olen muokannut Amerikan herkut-kirjasta löytyvän reseptin pohjalta.

No, ohan se varsin ruma. Vastaisuuden varalle siis muistutukseksi, että pelkästään tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla saa jo ihmeitä aikaan.


pohja:
180g digestivekeksejä murskattuna
2rkl kaakaojauhetta
1rkl sokeria
100g voita sulatettuna

täyte:
400g tuorejuustoa
200g maitorahkaa
2½dl sokeria
3rkl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 kananmunaa
2,5dl tummaa suklaata tai maitosuklaata rouhittuna

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Sekoita keksimurut, kaakaojauhe ja sokeri kulhossa. Kaada mukaan voisula ja sekoita hyvin. Painele seos irtoreunaisen, noin 24-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Vatkaa tuorejuusto, rahka, sokeri, 2rkl vehnäjauhoja, vaniljasokeri ja suola kulhossa tasaiseksi seokseksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.

Sekoita loput jauhoista suklaarouheeseen ja sekoita rouhe täytteeseen.

Kaada täyte vuokaa ja paista kakkua 1h15min tai kunnes täyte on kiinteytynyt.

Jäähdytä kakku ja pidä sitä kylmässä vähintään 4h ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti