sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Äitienpäiväkortit.

Äitienpäiväkorteissa esiintyi tänä vuonna Iso Pupu ja Pikku Pupu esikoisemme yhdestä lempikirjasta, "Arvaa kuinka paljon sinua rakastan". (Vaikka Pikku Kakkosen ohjelmaversiossa Iso Pupu taitaakin olla isäpupu, toisessa meiltä löytyvästä pupukirjasta "Hyvää yötä Pikku Pupu" puhutaan Iso Pupusta äitipupuna, joten kuva sopinee myös äitienpäiväkorttiinkin, heh)


Tallensin valitsemani kuvan ääriviivat leivinpaperille lyijykynällä. Kun kuva on valmis, otetaan paperi ja käännetään leivinpaperille piirretty kuva niin, että kynänjälkipuoli on paperia vasten (peilikuvaksi siis). Sutataan leivinpaperille piirretyn kuvan nurjalta puolelta, jolloin kuvan ääriviivat tarttuvat paperiin. Manuaalinen kuvankopiointi onnistuu leivinpaperisiirtokuvalla piirustusjäljen vahvuudesta riippuen 1-3 kertaa.leivinpaperin läpi ääriviivat on helppo tallentaa
Paperille tallentuneeseen kuvaan voi vielä lisätä yksityiskohtia ja vahvistaa ääriviivoja tussilla.

taiteilija työssään..

Tarkoituksena oli, että värittämisessä taitavaksi kunnostautunut lapsemme värittäisi vielä lopuksi kuvat. Värit jäivät kuitenkin varsin valjuiksi, sillä inspiraatio ei herää käskien. Taiteilijan mielestä olisi muutenkin mukavampi värittää esimerkiksi huonekaluja.


Lopuksi liimasimme kuvat taustapahville.


Hyvää Äitienpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti