keskiviikko 25. helmikuuta 2015

porkkana-appelsiinihillo.

Koska alkuvuosi on ollut niin harmaa, päätin helpottaa kaipuutani sadonkorjuuaikaan keittelemällä aurinkoisenväristä hilloa.


porkkana-appelsiinihillo

n. 600g porkkanoita
4 appelsiinia (mehu sekä hedelmäliha + 1 appelsiinin kuoriraaste)
1 sitruuna (mehu + kuoriraaste)
2-3cm pala inkivääriä raastettuna
kanelitanko
vaniljasokeria
5dl hillosokeria

Kuori ja lohko porkkanat. Laita porkkanapalat kattilaan ja lisää vettä niin että porkkanat juuri peittyvät. Keitä kypsäksi.

Kun porkkanat ovat pehmeitä, valuta enin keitinvesi pois. Lisää joukkoon sitrusten kuoriraaste, hedelmäliha sekä mehut, inkivääriraaste sekä vaniljasokeri. Soseuta. Lisää kanelitanko sekä hillosokeri, jatka keittämistä vielä n. 10min. Poista kanelitanko ja purkita hillo puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti