maanantai 9. kesäkuuta 2014

vuosikas.- kävelee tukea vasten, harjoittelee seisomista ilman tukea
- kiipeilee
- osaa muutaman sanan
- pottailu sujuu jo mukavasti
- sormiruokailtu ollaan 6kk lähtien ja sillä mennään edelleen. Lusikalla poikanen syö itse kun vähän auttaa. Tuttipullo ei ole enää käytössä, maitoa poikanen saa niin pyytäessään, eli aika harvakseltaan.
- käy yöunille yleensä n. klo 19-20, heräilee aamulla n. 6-7. Nukkuu pääsääntöisesti yhdet päikkärit, mutta koska ollaan luotuja kulkemaan, muutokset päivärytmissä menee yleensä kuin itsestään.
- on tavattoman touhukas, niin kuin noi yksveet tuppaa vissiin vähän olemaan ;)

ruokailukuvaspämmiä tulossa, ei tosta oikein muuten kerkee enää kuvaa ottamaan..
---

On ihan uskomattoman jännittävää ja hienoa seurata vierestä, miten minityypista kasvaa ihan omanlaisensa. Ihmiset rakastavat vertailla, mitä tuttuja piirteitä lapsemme ulkomuodosta löytyy. Poikamme on sanottu näyttävän tietysti isältään, minun isältäni, sisaruksiltani, serkuiltani.. Itse olen tainnut tottua esikoiseemme jo ihan omana persoonanaan, kun en enää löydä hänen ulkomuodostaan piirteitä kenestäkään muusta.Luonne on sitten asia erikseen - ainakaan leppoisaa savolaista ei tästä lapsesta isänsä tavoin tullut. Äkkipikaisuus ja omatahtoisuus sen sijaan vaikuttaa hyvinkin tutulta.. :b

Mini on ollut alusta asti aika vaativa lapsi (kai?), ei yhtään sellainen, että leikkisi kiltisti niillä omilla leluillaan vieressä kun minä puuhailen kotihommia. Huomiota on saatava koko ajan ja jos näin ei ole niin siitä seuraava itku ei tosiaankaan ole mitään pientä kitinää, vaan nollasta sataan kiihtyvää huutoa ja kiukkua. Vuoden ikään mennessä tilanne on ehkä hieman helpottanut (perun sanani heti huomenna..), mutta kantovälineet ovat edelleen isossa osassa helpottamassa meidän arkea.. Vastapainoksi poikamme osaa kuitenkin olla myös maailman ihanin, iloisin ja nauravaisin sekä valloittavan sosiaalinen.
Meille on myös kertynyt ihan naurettava läjä leluja siihen nähde, ettei poikanen ole missään vaiheessa ollut kovin kiinnostunut omista leluistaan. Sen sijaan häntä kiinnostaa samat jutut minkä parissa me vanhemmatkin puuhaillaan: keittiö & tiskikone, pyykit, imuri ja kaikki tekniset laitteet kuten läppäri, puhelin, kamera.. Ihan turha kuvitella että lasta voisi hämätä jollain lelukopiolla tai vaikka vanhalla puhelimella, ei hän nyt niin tyhmä ole.. ;)


tiskikone elää ihan omaa elämäänsä kun selkänsä kääntää.. sieltä löytyy usein myös jotain sellaista, mitä en itse sinne laittanut.. esim. ankka..
vai löytyyköhän syyllinen sittenkin tästä?!
Itse olen ilmoittanut töihin olevani hoitavapaalla tämän vuoden loppuun. Luultavasti jatkan kotona kuitenkin vielä ensi vuoden syksyyn (jolloin poikanen on hieman päälle parivuotias).

---

1v.-neuvola meillä oli vasta tänään, melkein kuukauden myöhässä, mutta ei se ole niin justiinsa.. Rokotuksia otettiin kaikki kolme ja ne tuntuivat menevän taas kerran melko kivuttomasti (tai ainakin iloisuus palasi nopeaan). Poikamme strategiset mitat vuoden iässä ovat

paino: 9490g (8kk mitoista +1540g / syntymä: 2300g)
pituus: 77cm ( + 5cm / 47cm)

"Hyväntuulinen poika, omaa tahtoa myös löytyy. Pinsettiote +/+. Kävelee tukia pitkin, muutama sana käytössä."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti