tiistai 7. elokuuta 2018

marjapiirakka.



Tein tuossa jokin aika sitten perinteisen marjastusreissun lapsuudenmaisemissani. Kuiva kesä oli verottanut mustikkasatoa, mutta villivattua löytyi älyttömästi. Toki niitä mustikoitakin, ei vain ihan samoissa mitoissa kuin ennen.

Nautin kovasti marjastuksesta ja metsäretkistä. Ja oli ihana nähdä, miten lapsikin oli ihan täysillä mukana.


Mustikoista ja vadelmista tein piirakan Chocochilin ohjeella. Kiitos reseptistä, tämä on mulle sellainen ihan tavallinen, mutta aina yhtä toimiva luotto-ohje. Parasta piirakka on Oatlyn
vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera, mutta menee kyllä ilmankin.


MUSTIKKA-VADELMAPIIRAKKA

pohja
100 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kauramaitoa

täyte
4 dl marjoja
1-2 rkl sokeria
50 g margariinia
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria

Sekoita yhteen sokeri, margariini ja vaniljasokeri. Yhdistä ensin leivinjauhe jauhoihin ja lisää ne sitten rasva-sokeriseokseen yhdessä kauramaidon kanssa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Ripottele taikinan päälle mustikat ja sokeri. Yhdista margariini, kaurahiutaleet ja fariinisokeri ja ripottele muruseos mustikoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti