keskiviikko 31. tammikuuta 2018

avokado-suklaamousse.

Meillä oli kotona paljon ylikypsiä avokadoja. Miettiessäni miten niitä voisi hyödyntää, muistin Viiden tähden vegaani-kirjassa bongaamani avokado-suklaamoussen ohjeen. Avokadoa näkee ehkä useammin suolaisissa ruoissa, mutta läpikotaisin kypsänä se toimii hyvin myös tällaisessa makeassa jälkkärissä antaen mousselle ihanan kuohkean ja kermaisen rakenteen.


2 kypsää avokadoa
1 1/4dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 1/4dl tomusokeria
½ makeutettua soijamaitoa (tai muuta kasvimaitoa, jos käytät makeuttamatonta niin voit halutessasi lisätä hieman sokerin määrää)
1½tl vanilja-aromia (tai vaniljasokeria)

Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Säilytä moussea jääkaapissa ennen tarjoilua, Tässä kuvassa olen rouhinut moussen päälle vielä hieman vegaanista suklaata.

---

Varioin tätä reseptiä usein myös jättämällä sokerin pois ja lisäämällä massaan yhden banaanin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti