sunnuntai 7. toukokuuta 2017

päiväretkellä Tallinnassa

Pitkästä aikaa päätettiin tehdä perheen kesken pikku reissu Viron puolelle. Etukäteen mietin paikkoja joissa olisi kiva käydä, vaikka loppupeleissä meillä meneekin reissut enemmän fiiliksen mukaan kuin tarkkaan aikataulutettuna.Monessa paikassa ehdittiin kuitenkin käydä. Ottaen siis huomioon, että rakas, kohta neljävuotiaamme oli mukana aiheuttamassa aika ajoin pientä draamaa.. :)  Suuntasimme Tallinnaan Tallink Starilla heti aamusta. Tallinnan ratikka ja bussilinjat 2 palvelisivat meitä tämän reissun, joten perille päästyämme ostimme terminaalin kioskista 10 matkan matkakortin 12e:n hintaan.Eka etappi oli satamasta bussilla 2 uuteen Ülemiste-kauppakeskukseen (pysäkki Linnakivi). Kauppakeskus on valtava ja sieltä löytyi lukuisia ruokapaikkoja ja erilaisia (vaate)liikkeitä. Kakkoskerroksessa on lisäksi Lennumaa, eli pieni paikallinen Hoplop, johon voi ostaa lipun haluamakseen ajaksi. Passitinkin miehen ja lapsen puoleksi tunniksi Lennumaahan riehumaan siksi aikaa, kun itse suuntasin kaupoille. Puoli tuntia Lennumaassa kustansi noin kolme euroa. Vatsat täytettiin viereissä ravintolassa, joka on valtava ja eri pisteiltä voi koota lautaselleen mieleisensä ruuat. Vaihtoehtoja on vaikka millä mitalla, paitsi jos satut olemaan kasvissyöjä.

lapsemme ei enää pitkään aikaan ole nukkunut päikkäreitä, mutta aikaisen herätyksen, leikin ja täyden vatsan yhdistelmänä alkoi melkein nelivuotiaammekin pilkkiä siihen malliin, että torkut oli paikallaan. Onneksi olin varannut mukaan taaperowompatin, sillä reissussa reppu tuli pitkästä aikaa tarpeeseen, Hyvin maistui unet repussa isommallekin. Ülemistessa tuli shoppailtua lähinnä lapselle kesävaatetta, mutta tehtiin me miehen kanssa molemmat jotain löytöjä itsellekin. Lastenvaatteiden osalta mua miellytti erityisesti Zaran valikoima, lisäksi tein muutaman löydön paikallisista vaatekaupoista, joissa hinnatkin on yleensä varsin edulliset. Niinkuin Suomessa, olisin tosin täälläkin kaivannut yleisesti vähän värikkäämpiä lastenvaatteita.

Kauppakeskuskierroksen jälkeen hypattiin taas bussiin 2 takaisin sataman suuntaan. Jäätiin pois Autobussijaam-pysäkillä, seuraava kohde oli kangas- ja lankakauppajätti Karnaluks. Karnaluksin ovella olen vieraillut kerran aikaisemmin vain todetakseni, että kello on viisi minuuttia yli sulkemisajan...Nykyään liike on muuttanut alakertaan ja palvelee kahdessa kerroksessa, joten paikan löytämistä helpottaa katutason ikkunoista näkyvät kangaspinot.

Karnaluksista on hulluna ompelu- ja neuletarvikkeita huokeaan hintaan. Itselle tarttui mukaan lähinnä bambupuikkoja (alle 4e/puikot) ja vähän lankoja.
Karnaluksin edustalta
Ruokahommat suoritettiin sympaattisessa Vegankohvik Inspiratsioon-kahvilaravintolassa, joka löytyy vanhasta kaupungista. Tosi hyvä ruoka ja kiva paikka, suositusten arvoinen. Burgerit kustansi muistaakseni 7,5e/annos.Loppuaika käytettiin kaupungilla ja Viru-keskuksessa pyörien, ennen kuin kiikuttiin takaisin kotiin uudenkarhealla Tallink Megastarilla.Semmoinen reissu meillä. Otan vastaan suosituksia seuraavaa Tallinnan reissua ajatellen! Erityisesti lastenvaatteet, neulelangat ja vegaaninen ruoka on lähellä sydäntä, mutta kaikenlaista muutakin mielenkiintoista saa ehdottaa :) Niin ja Tallinnan laivojen vegaanista ruokatarjontaa kartoittaisin mielelläni myös, tällä reissulla jäi laivaruokailut väliin kun tuli tankattua maissa sen verran reilusti. :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti