sunnuntai 18. joulukuuta 2016

granola.

En tiedä, onko myslillä ja granolalla oikeasti mitään eroa. Minusta granolassa kuitenkin kuuluu myslistä poiketen olla rapeita "murokokkareita". Ohjetta voi muokata mieleisekseen lisäämällä öljyä, hiutaleita ja jauhoja (=enemmän murokokkareita), vähentämällä sokeria, lisäämällä mausteeksi esim. kardemummaa tai jauhettua inkivääriä. Tykkään käyttää sekä tavalliseen mysliin että granolaan useita eri ainesosia, mutta granolassa olennaista on ainoastaan ne muropaakut, kaikki muu on sitten vain ekstraa. Ohje alunperin Terveen hyvää-blogista.


granolan perusohje

4 dl kaurahiutaleita
3/4 dl (speltti)jauhoja
1/2 dl (kookos)sokeria (tai vähemmän halutessa)
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä (tai rypsi)
1 tl vaniljauute (tai vaniljasokeria)
3/4 dl vettä

Sekoita ainekset kulhossa. Levitä granola uuninpellille, älä vajota kaikkia kasoja. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia välillä käännellen, mutta älä yhäkään riko lohkareita. Laita lämpö pois uunista ja jätä luukku raolleen ja anna kuivua uunissa vielä 15-20 min. Anna jäähtyä ja säilytä lasipurkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti