lauantai 24. syyskuuta 2016

Barcelona (taaperon kanssa).


Rakastan aurinkoa ja lämpöä, ja sitä ei valitettavasti täällä Suomessa ole minulle riittävästi sitten millään muotoa. Siksi suuntasimme tämän kesän lomillamme Barcelonaan, joka valikoitui kohteeksi, kun ei osattu päättää, mentäisiinkö kaupunki- vai rantalomalle. Miksi valita, kun voi saada molemmat samalla kertaa?Majoitumme Gracian kaupunginosassa Casa Gracia-nimisessä hostellissa. Paikka muistutti tosin enemmän hotellia kuin hostellia, sillä vaikka huone oli pieni ja tosi simppeli, sieltä löytyi kuitenkin oma kylppäri ja onneksi myös hyvä ilmastointi - lämpölukemat Barcelonassa kun lähenteli kuitenkin 30 astetta koko viikon. Hostellin parasta antia oli kuitenkin ehdottomasti ihan mahtavat yhteiset tilat: iso ja tilava keittiö  (jossa sai itse kokata, mutta henkilökunta tiskaa, heh ), ruokailutila, kirjasto sekä vehreä ja suojaisa pihaterassi. Täältä löytyy myös pyykkikone sekä kuivausrumpu, jotka on asiakkaille käytössä muutaman euron hintaan. Henkilökunta oli todella mukavaa ja muutenkin ulkomailla lapsen kanssa liikkuessa on ollut kiva huomata, miten paljon lapsiystävällisemmin ja jotenkin luonnollisemmin ihmiset suhtautuu mukana kulkevaan muksuun (huolimatta siitä, että kolmevuotiaallamme meni iloisen olemuksensa ohella koko viikon ajan lievästi sanottuna "vähän liiankin lujaa" eikä niiltä räkäraivareiltakaan taidettu säästyä yhtenäkään päivänä). 

Hostellin keittiön seinään oli kirjoitettu teksti "El sabor de tu cultura es nuestra delicia - The taste of your culture is our delight". Asukkaita hostellissa oli ympäri maapalloa. Tähän yhteiskeittiöön mahtui hyvin laittamaan ruokaa useampikin kerralla.


Viikko vierähti nopeasti rannalla köllötellessä, jätskiä syödessä, puistoja ja kaupunkia kierrellessä. Niin kuin monien reissujen jälkeen, voi Barcelonastakin todeta: kyllä sitä täälläkin olisi taas viihtynyt pitempään ja mielellään palataan uudestaan. 

Tibidabo-vuorella. Vuoren huipulta löytyy myös kirkko sekä pieni huvipuisto. Itseäni sykähdyttää eniten nää upeat maisemat. 
Barcelonassa on hyvät julkiset kulkuyhteydet. Viikon reissulla ostimme kymmenen matkan T10-kortteja, jotka maksaa noin 10e kpl. Vaihtoehtona on myös n. 30e kustantava viiden päivän lippu, jolla saa matkustaa niin paljon kuin lystää (mutta se ei olisi riittänyt koko reissumme ajaksi). Etukäteen kannattaakin vähän miettiä, miten paljon reissun aikana meinaa huristella julkisilla ympäri kaupunkia. Meille nuo T10-liput tuli edullisemmaksi.

Sants-Montjuïc


Montjuïc

eräänä päivänä hostellimme viereen parkkeerasi tivoli. Pitihän sinne sitten päästä huristelemaan!

Parque del Laberinto de Horta eli nimensä mukaisesti labyrinttipuisto löytyy Hortan kaupunginosasta, jonne pääsee kätevästi metrolla. Ainakin sunnuntaina puistoon ei ollut mitään sisäänpääsymaksua.


taapero ei paljon kielimuurista piitannut, kavereita löytyi niin paikallisista kuin muistakin turisteista.
Kuulisin mielellään muidenkin kokemuksia ja vinkkejä Barcelonasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti