tiistai 20. lokakuuta 2015

omenaruusut.

Kokeilinpa minäkin suureen suosioon nousseiden omenaruusujen valmistusta.


Omenaruusut
10-12kpl

500g pakaste lehti- tai voitaikinaa (5-6 levyä, yhdestä levystä tulee kaksi ruusua)
100g paistonkestävää omenamarmeladia
kanelia
2-3 omenaa
(sitruunamehua)
keitettyä vettä
(tomusokeria koristeluun)

Aseta taikinalevyt vierekkäin sulamaan. Poista omenista siemenkota ja puolita omenat. Leikkaa omenoista mahdollisimman ohuita siivuja. Laita omenasiivut kulhoon, tarvittaessa omenoiden päälle voi pirskotella hieman sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Kaada omenasiivujen päälle kiehuvaa vettä ja anna omenoiden pehmetä noin 5min.

Jauhota taikinalevyjä hieman ja kaulitse levyjä leveys- ja pituussuunnassa isommiksi. Puolita taikinalevyt pituussuunnassa.

Levitä taikinasuikaleille omenamarmeladia ja ripottele päälle kanelia. Nostele pehmenneitä omenasiivuja taikinasuikaleille niin, että omenat tulevat hieman taikinasuikaleen reunan yli. Taita taikina ja rullaa rullalle.

Voitele muffinipelti tai jaa koloihin paperiset muffinivuoat. Asettele omenaruusut muffinivuokiin. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 40-50min, kunnes taikina on kypsynyt. Jos omenat meinaavat tummua liikaa, aseta vuoan päälle foliota. Koristele omenaruusut tomusokerilla. 

2 kommenttia: