perjantai 4. syyskuuta 2015

seitan & jerk-marinadi.

Kesällä kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni kotitekoisen seitanin valmistusta. Seitan on vehnägluteenista valmistettu ruoka, jota käytetään lihan tapaan. Siinä on korkea proteiinipitoisuus ja käsittelemättömänä se on lähes rasvatonta.

hampurilainen seitanpihvillä.
Seitan onnistui hyvin. Tein Chochilin ohjeella sekä seitanin että jerk-marinadin. Lopputulos oli todella hyvä, vaikka keittämisen jälkeen vielä vähän epäilyttikin. Marinadi sekä pihvien paistaminen pannulla teki kuitenkin ihmeitä, seitaniin tuli hyvin lihamainen rakenne ja herkullinen maku. Söimme seitania hampurilaisten välissä, pihveinä ja toimi se hyvin myös kylmänä leivän päällä. Taaperokin napsi seitanpaloja hyvällä ruokahalulla. Seitanin voi hyvin myös pakastaa marinadissaan.


SEITANIN VALMISTUS
(noin neljälle)

2,5 dl gluteenijauhoja
1,25 dl gramjauhoja
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl soijakastiketta
1,25-1,5 dl vettä


Keitinliemi

1-1,5 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
0,25 dl soijakastiketta
0,25 dl balsamicoa


Jerk-marinadi

0,5 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kuivattua timjamia
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1,5 tl chilirouhetta
1 tl maustepippuria
0,5 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl suolaa
1/4 tl sokeria
mustapippuria myllystä
1 limen mehu
0,5 dl auringonkukkaöljyä


Sekoita kuivat aineet ja lisää soijakastike ja vesi. Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja muotoile se pötköksi.

Leikkaa pötköstä noin sentin paksuisia viipaleita (noin 10-12 kpl). Painele viipaleet litteiksi ja leikkaa ne sitten puoliksi.

Kiehauta keitinliemi ja lisää seitanpalat sinne. Anna kiehua noin puolisen tuntia.

Soseuta marinadin aineet sauvasekoittimella karkeaksi seokseksi. Anna seitanpalojen marinoitua yön yli ja paista ne sitten pannulla kauniin ruskeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti