torstai 15. joulukuuta 2016

porter-suklaakakku.

Työkaverin suosituksesta leivoin tällaista oluella maustettua kakkua. Ohje on alunperin Pumpkin Jam.blogista, mutta muokkasin sitä vähän. Käytin kakkuun hieman appelsiiniin vivahtavaa Muflonin appeaua porteria ja lisäsin taikinaan hieman appelsiininkuorta.


200 g voita
100 g tummaa suklaata
2½dl porter-olutta
2 dl tummaa muscovadosokeria
2 dl tavallista sokeria
(½ appelsiinin raastettu kuori)
1 1/4 dl maitorahkaa
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa

kuorrutus:
100g suklaata
½dl kermaa
1rkl portteria

Sulata voi, suklaa & sokeri varovasti kattilassa. Siirrä levy pois liedeltä, sekoita joukkoon appelsiininkuori sekä porter olut. Riko kananmunat kulhoon, lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Lisää rahkaseos (jäähtyneeseen) suklaaseokseen. 

Sekoita sooda, jauhot ja kaakaojauhe, siivilöi taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun/voideltuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 45min. Kakku saa jäädä keskeltä hieman tahmeaksi.

Valmista kuorrutus: lisää ainekset kattilaan, kuumenna varovasti koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista (jos seos ei meinaa tasaantua, lisää joukkoon hieman kermaa). Valuta ja levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti