lauantai 3. joulukuuta 2016

pitsapullat

Pitsapulla on kaikessa yksinkertaisuudessaan sämpylä, jonka sisälle on leivottu pitsatäytteet. Ihanan yksinkertainen mutta samalla nerokas oivallus tuli vastaan Frutti Di Mutsi-blogissa. Tein kaksinkertaisella ohjeella, niin näitä eväs-/välipalaleipiä riitti pakkaseenkin.




sämpylätaikina

2,5dl vettä
1/2 pussia (a 11g) kuivahiivaa
~ 1,5dl puurohiutaleita
loraus hunajaa tai siirappia
suolaa
~ 5dl jauhoja
1/4dl ruokaöljyä 

+ täytteitä (näissä esim. tomaattipohjaista jauhelihakastiketta, fetaa ja juustoraastetta)

Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva, suola ja hunaja/siirappi sekä kaurahiutaleet, sekoita. Alusta jauhot taikinaan vähitellen, lisää loppuvaiheessa taikinaan myös öljy. Kohota taikinaa liinan alla vähintään puoli tuntia.

Pyöritä taikinasta sämpylöitä.  Painele tai kauli sämpylät littanoiksi ja lisää keskelle täytteitä. Sulje pussiksi nostamalla reunat yhteen, paina kiinni. Nosta sämpylät leivinpaperille niin, että "pussin suu" on alaspäin. Paista 200 asteessa noin 10min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti