perjantai 23. joulukuuta 2016

lakritsi-pannacotta.

Vielä yksi lakritsiuutejauheella maustettu jälkkäri vaikkapa joulun jälkkäripöytään. Ohje tähän löytyi maku.fi-sivustolta.


lakritsi-pannacotta (6 annosta)

5 dl kuohukermaa
3/4 dl ruokosokeria
1 kpl vaniljatankoa
1 tl lakritsi(uute)jauhetta 
2 kpl liivatelehteä

Sekoita pinnoitetussa kattilassa kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä kattilaan. Lisää myös halkaistu tanko kattilaan.

Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.

Kuumenna kerma kiehuvaksi hiljalleen, koko ajan sekoittaen. Lisää lakritsijauhe kuumaan kermaan vähän kerrallaan ja vispilällä voimakkaasti vatkaten.

Ota kermakattila pois liedeltä. Poista vaniljatanko.

Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet kuumaan kermaseokseen koko ajan sekoittaen.

Kaada seos kuuteen jälkiruokamaljaan tai pieneen lasiin.

Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään viideksi tunniksi tai yön ajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti