tiistai 6. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän kakku

Hyvää Itsenäisyyspäivää!



Sinivalkoinen juustokakku valkosuklaasta ja mustikoista

 Huom! Tämä kakku on tehty pieneen irtopohjavuokaan. Jos käytät halk. 24-26cm irtopohjavuokaa, tee kakku 1,5-kertaisena.

120g digestivekeksejä
50g voita

400g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kermaa
4 liivatelehteä
100g valkosuklaata 1,5dl mustikoita
(sinistä elintarvikeväriä)
sokeria maun mukaan
sitruunamehua
(koristeluun suklaata, kermavaahtoa)

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto sekä sulatettu valkosuklaa. Lisää tarvittaessa sokeria. Jaa kermamassa kahteen osaan, sekoita toiseen osaa mustikat (ja elintarvikeväri, mikäli käytät sellaista). Kuumenna pieni tilkka sitruunamehua, purista kahdesta liivatelehdestä ylimääräinen vesi ja liota liivatteet sitruunamehutilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana mustikkatäytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Siirrä kakku hetkeksi jääkaappiin (tai jos mahdollista pakastimeen) hetkeksi hyytymään.

Kun mustikkatäyte on hieman hyytynyt, toista liivatteiden liotus sitruunamehutilkkaan. Lisää liivateseos toiseen osaan täytettä ja levitä täyte varovasti mustikkakerroksen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa väh. 3h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti