Kananmunattomat siirappipiparkakut saa leipoa ohuiksi, jotta lopputulos on rapea. Taikina valmistui tänä vuonna kuin itsekseen..
200g voita
4dl siirappia
2dl sokeria
1dl kahvia
2tl maustepippuria
½ appelsiinin raastettu kuori
1tl pomeranssinkuorta
1tl jauhettua inkivääriä
2tl kanelia
1tl neilikkaa
1tl kardemummaa
1tl soodaa
n. 10dl vehnäjauhoja
Mittaa voi, siirappi, sokeri, kahvi sekä haluamasi mausteet kattilaan. Kuumenna sekoitellen kunnes seos kiehahtaa. Siirrä kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä hieman.
Sekoita sooda jauhoihin. Lisää jauhoja taikinaan vähitellen, kunnes taikina on kiinteää. Peitä kulho ja nosta taikina jääkaappiin jähmettymään, mieluiten seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti