keskiviikko 10. joulukuuta 2014

10. luukku - jouluinen mysli.

Kotitekoinen mysli on hyvää ja valmistuu helposti. Ohjetta voi soveltaa aina sen mukaan, mitä kaapista löytyy tai mitä milloinkin tekee mieli. Meillä oli tällä kertaa Punnitse&Säästä:stä ostettuja siemen- ja pähkinäsekoituksia, jotka sopivat mysliin hyvin. 


10dl kaurahiutaleita
2dl siemeniä (esim. kurpitsan-, auringonkukan-, pinjan-)
2dl pähkinöitä (esim. pekaani-, maapähkinä, manteli)
2dl kuivattuja hedelmiä (esim. karpaloita, banaanilastuja, rusinoita)
2tl kanelia
1tl kardemummaa
1tl jauhettua inkivääriä
3rkl hunajaa (tai fariinisokeria)
1dl kookos- tai oliiviöljyä

Sekoita öljy, hunaja ja mausteet, lämmitä hetki liedellä/mikrossa niin, että seoksesta tulee yhtenäistä. Sekoita hiutaleet, pähkinät ja siemenet kulhossa (hienonna pähkinät tarvittaessa). Lisää joukkoon mausteinen öljy-hunajaseos, sekoita. Levitä mysli leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 175 asteessa n. 15min. Vahdi mysliä paiston ajan, sillä pähkinät palavat helposti. Voit halutessasi käännellä mysliä hieman paiston aikana. Anna myslin jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon hedelmäpalat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti