perjantai 4. joulukuuta 2015

4. - persimonpiiras.

Persimonien sesonki on nyt. Suomeen tuotavia versioita joutuu yleensä kypsyttelemään muutaman päivän huoneenlämmössä. Kypsä persimon maistuu makealta ja muistuttaa rakenteeltaan hieman luumua.

Alkuperäinen ohje löytyi Yummy Baker blogista.



hunajainen persimonpiiras

Pohja:
3 dl jauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,25 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
125 g voita
n. 0,5 dl kylmää vettä


Täyte:
200 g tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
3 rkl hunajaa
1 kananmuna
2-3 persimonia

(koristeluun tummaa suklaata)

Pehmitä voi, sekoita joukkoon pohjataikinan muut aineet, mutta älä vaivaa taikinaa. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto, ranskankerma, kananmuna ja hunaja tasaiseksi massaksi. Kaada täyte pohjan päälle ja lisää viipaloidut persimonit päälimmäiseksi. Paista 200 °C:ssa noin 17-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hiukan väriä. Jäähdytä ja koristele lopuksi sulatetulla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti