lauantai 19. joulukuuta 2015

19. - piparkakku(talo)taikina.

Tämä piparkakkutaikina sopii erityisen hyvin piparkakkutalon valmistukseen. Taikinaa on helppo muokata ja piparkakut kypsyvät tasaisesti. Taloa rakennellessa kannattaa voin sijaan suosia margariinia, sillä voihin leivotut piparkakut murtuvat helpommin. Alkuperäinen ohje maku.fi-sivustolta.


1 1/2 dl siirappia
3 dl sokeria
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
250g margariinia
10-11dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 rkl ruokasoodaa
3rkl vettä

Kuumenna siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Lisää margariini ja sekoita tasaiseksi.

Jäähdytä siirappiseos huoneenlämpöiseksi.

Lisää osa jauhoista ja muna. Sekoita sooda veden joukkoon ja lisää piparkakkutaikinaan. Lisää loput jauhoista piparkakkutaikinaan hyvin sekoittaen. Anna piparkakkutaikinan jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Kauli piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja leikkaa taikinasta mieleisiä kuvioita. Paista piparkakkuja 200 asteessa muutama minuutti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti