maanantai 10. maaliskuuta 2014

sormisyömärin bataattipihvit.

Tässäpä taas sellainen herkku, joka maistuu niin lapselle kuin aikuiselle! Ohje tuli vastaan Oon Suhisee-blogissa. Poikasella alkaa olla ikääkin jo sen verran, että näiden pihvien myötä hapanmaitotuotteet tulivat mukaan minityypin ruokavalioon. 

Osan bataatista voi korvata muilla kasviksilla, esim. porkkanalla. Taikinasta tulee pihvejä aika reilusti (20-25kpl), ja osan laitoinkin suoraan pakkaseen.


bataattipihvit
1 iso bataatti (n. 600g)
2 kananmunaa
n. 3dl vehnäjauhoja
1,5dl turkkilaista jogurttia
1-2tl (suolatonta) currymaustetta
(tuoretta basilikaa hienonnettuna)

Raasta bataatti. Sekoita loput ainekset raasteen sekaan. Muotoile taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle pihvejä. Paista 200 asteessa 20-30min pihvien koosta riippuen.


ääntä kohti (ja vähän sinne päinkin)

3 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että sinnekin maistui! Paistoin näitä muuten eilen pannulla, kun piti saada valmiiksi suht pikaisesti (tein taikinaa kolmasosan). Hyviä tuli niinkin!

    Ps. Selviättekö te oikeasti pelkällä harsolla ruokalappuna? Jos kyllä niin KADE! Meillä asuu oikea sottapytty. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos ohjeesta, nämä oli kyllä hyviä!

      Selvitään :D Joku sellainen ruokaessu olisi tietysti vielä parempi, mutten ole saanut hankituksi.. harso on niin helppo "pukea". Helpoimmalla pääsis kun riisuis pojalta vaatteet ennen ruokailua, mutta yleensä en muista/ehdi/jaksa. Ehkä tuo sitten syö aika siististi, koska yleensä vaatteet sotkeentuu korkeintaan hihoista (:

      Poista
    2. Huoh. Onnittelut! Meillä on essusta huolimatta joka paikka ruoassa, toki vähän riippuu mitä syödään, mutta useasti myös housut ovat ihan ruoassa. Suurena intona on nimittäin nykyään ruokailun päätteeksi alkaa siirtämään ruokaa istuintasolle ja sitten vähän hyppiä ja pomppia niin että varmasti tuhraantuu peppu. Vielä isompi hoih... =D

      Poista