hampurilainen seitanpihvillä. |
SEITANIN VALMISTUS
(noin neljälle)
(noin neljälle)
2,5 dl gluteenijauhoja
1,25 dl gramjauhoja
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl soijakastiketta
1,25-1,5 dl vettä
Keitinliemi
1-1,5 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
0,25 dl soijakastiketta
0,25 dl balsamicoa
Jerk-marinadi
0,5 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kuivattua timjamia
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1,5 tl chilirouhetta
1 tl maustepippuria
0,5 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl suolaa
1/4 tl sokeria
mustapippuria myllystä
1 limen mehu
0,5 dl auringonkukkaöljyä
Sekoita kuivat aineet ja lisää soijakastike ja vesi. Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja muotoile se pötköksi.
Leikkaa pötköstä noin sentin paksuisia viipaleita (noin 10-12 kpl). Painele viipaleet litteiksi ja leikkaa ne sitten puoliksi.
Kiehauta keitinliemi ja lisää seitanpalat sinne. Anna kiehua noin puolisen tuntia.
Soseuta marinadin aineet sauvasekoittimella karkeaksi seokseksi. Anna seitanpalojen marinoitua yön yli ja paista ne sitten pannulla kauniin ruskeiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti