lemon/lime posset 4-5:lle
4dl kermaa
1dl sitruunan tai limen mehua
(1 rkl sitrushedelmän kuoriraastetta)
1½dl sokeria
Laita kerma ja sokeri kattilaan, keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Kerma saa kiehahtaa kunnolla. Siirrä kattila pois levyltä, lisää joukkoon sitruunan mehu (+ kuoriraaste) ja sekoita hyvin. Kaada tarjoiluastioihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
Lime possetin kanssa tarjoilin myös karamellisoitua päärynää sekä kaurakeksimurua. Jälkiruokaviininä meillä oli pirskahteleva, raikas ja hedelmäinen La Caliera Moscato d'Asti 2014, joka osoittautui mainioksi valinnaksi lime possetin seuraksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti