sunnuntai 20. syyskuuta 2015

lime posset.


Lemon tai lime posset on herkullinen, mutta varsin vaivaton jälkiruoka. Aktiivinen valmistus ei kauaa vie ja aineksiakin on vain kolme.

lemon/lime posset 4-5:lle

4dl kermaa
1dl sitruunan tai limen mehua
(1 rkl sitrushedelmän kuoriraastetta)
1½dl sokeria

Laita kerma ja sokeri kattilaan, keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Kerma saa kiehahtaa kunnolla. Siirrä kattila pois levyltä, lisää joukkoon sitruunan mehu (+ kuoriraaste) ja sekoita hyvin. Kaada tarjoiluastioihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Lime possetin kanssa tarjoilin myös karamellisoitua päärynää sekä kaurakeksimurua. Jälkiruokaviininä meillä oli pirskahteleva, raikas ja hedelmäinen La Caliera Moscato d'Asti 2014, joka osoittautui mainioksi valinnaksi lime possetin seuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti