keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Uutela.

Helsinki on siitä kiva kaupunki, ettei keskustasta ole paljoakaan matkaa luonnon helmaan. Meille tutuin luontokohde on Itä-Helsingin Vuosaaressa sijaitseva Uutela, jonne hurauttaa alle puolessa tunnissa vaikka metrolla. Asemalta Uutelaan pääsee ottamalla suunnaksi Aurinkolahden/Vuosaaren sataman joko jalkaisin tai taittamalla muutaman pysäkin bussilla.

Uutelasta löytyy ainakin pari keittokatosta, Nuottaniemi ja Niemenpaja, jossa nauttia omia eväitä. Suunnattiin taas näistä kauimmaiselle eli Niemenpajaan. Hyvällä säällä grillaajia on suurella todennäköisyydellä muutama muukin, vaikkei nyt mistään suuresta yleisöryntäyksestä ole tarvinnut ainakaan meidän aikana puhuakaan. Periaatteessa paikalta pitäisi löytyä polttopuita valmiina, mutta johonkin ne sieltä taitaa yleensä kadota aika nopeaan.. Eli suosittelen varaamaan tulentekotarpeet omasta takaa.
Vaikken olisi itsestäni uskonutkaan, olen salakavalasti mieltynyt kaupunkielämään. Silti veri vetää edelleen myös sinne mettän keskelle. Luonnossa mieli lepää ja kaupungit pöhinät unohtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti