sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

marjapiirakka (vegaaninen)

Tiedättekö sen tunteen, että vaikka olet syönyt pakkaseen säilöttyjä marjoja koko vuoden, niitä on edelleen varalla yllin kyllin, vaikka uusi sato jo kypsyy?  No minä ainakin tiedän. Leivoin "vuosikertamarjoistani" tällaisen hyvin perinteisen marjapiirakan ilman eläinkunnan tuotteita, vegaaniversiona. Helppo ja herkullinen jälkkärivaihtoehto ihan sekasyöjälle eli "sekaanille"kin.

Meillä käytetään maitovalmisteita muuten aika paljon, mutta ihan tavan maitoa lähinnä vaan minun kahviin. Nyt kun markkinoilla on Oatlyn kasvipohjainen iKaffe-valmiste, sitä löytynee jatkossakin jääkaapista. iKaffea käytin myös tässä reseptissä.

Vegaanihengessä ostin piirakan kylkeen myös maidotonta Oatlyn kaurapohjaista vaniljakastiketta. Täytyy kehua, että siinäkin koostumus ja maku oli todella hyvä. Että suosittelen kokeilemaan myös sitä, vaikkei muuten maitopohjaisia valmisteita välttelisikään.

Alkuperäinen ohje löytyy Chocochili-blogista.



MARJAPIIRAKKA


pohja
100 g maidotonta margariinia
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3,5-4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kauramaitoa

täyte
4 dl marjoja (käytin tähän mustikoita sekä viinimarjoja)

 (+ sekoita joukkoon 1 rkl perunajauhoja, jos käytät pakastemarjoja)

1-2 rkl sokeria
50 g maidotonta margariinia
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria

Sekoita yhteen sokeri, margariini ja vaniljasokeri. Yhdistä ensin leivinjauhe jauhoihin ja lisää ne sitten rasva-sokeriseokseen yhdessä kauramaidon kanssa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Ripottele taikinan päälle marjatt ja sokeri. Yhdista margariini, kaurahiutaleet ja fariinisokeri ja ripottele muruseos marjojen päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti