perjantai 27. helmikuuta 2015

popcorn-jäätelö.

Minulla on etäinen muistikuva, että olisin syönyt popcornijäätelöä jossain joskus aiemminkin. En nyt vaan muista, missä. Ei sillä, että asialla olisi tämän postauksen kannalta mitään merkitystä. Tämä ohje on Glorian ruoka&viini-lehden numerosta 2/13.

Tässä ohjeessa ei käytetä jäätelökonetta. Koska minulta moinen aparaatti kuitenkin löytyy, surautin jäätelömassan koneessa ennen pakastusta.


popcornjäätelö / n. 8 palloa

3½dl kuohukermaa
5dl täysmaitoa
½tl suolaa
4 huoneenlämpöistä kananmunankeltuaista
3/4dl sokeria

popcornit:
1rkl rypsiöljyä
½dl maissinhyviä

( tarjoiluun:
kermavaahtoa
popcorneja
suolapähkinöitä
kinuskikastiketta )

Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan. Mittaa kerma, maito ja suola paksupohjaiseen kattilaan. Lisää popcornit ja anna seoksen kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja anna makujen tasaantua 1 tunti.

Siivilöi popcornit pois maito-kermaseoksesta. Purista kaikki mahdollinen neste talteen popcorneista. Heitä liotetut popcornit pois.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kuumenna popcorninmakuinen maito-kermaseos kiehumispisteeseen. Kaada kuuma seos ohuena nauhana keltuaisvaahtoon, koko ajan vatkaten. Laita seos takaisin kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä noin 10min tai kunnes seos paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kaada seos pakastimenkestävään vuokaan (vet. n. 1l) Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita seosta lusikalla noin tunti pakastimeen laittamisen jälkeen. jätä pakastimeen vähintään 6 tunniksi, mielellään yön yli. Ota jäätelö huoneenlämpöön muutama minuutti ennen tarjoamista. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon, popcornien, suolapähkinöiden ja kinuskikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti