perjantai 12. syyskuuta 2014

kesäkurpitsa-appelsiinihillo.

Puistotreffeillä tuli muiden mutsi-ihmisten kanssa puhetta säilönnästä ja sain samalla vinkin kesäkurpitsa-appelsiinihillosta. Ohje kuulosti sen verran vinkeältä, että sitä oli pakko kokeilla. Tästä tulikin todella hyvää, tosin (tai ehkä juuri siksi) pääraaka-aine eli kesäkurpitsa ei maistu hillossa ollenkaan.


kesäkurpitsa-appelsiinihillo
1,5kg kesäkurpitsaa
4 appelsiinia
n. 2cm pala inkivääriä raastettuna
1dl vettä
2tl kanelia
7dl hillosokeria

Huuhtele kesäkurpitsa, kuori ja paloittele kattilaan. Pese appelsiinit ja raasta yhdestä hedelmästä kuori. Lisää kuoriraaste, lohkotut appelsiinit sekä inkivääri ja vesi kattilaan kesäkurpitsoiden joukkoon. Hauduta kunnes kesäkurpitsa on pehmeää. Soseuta ja lisää joukkoon sokeri sekä kaneli. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta vielä 10min. Säilö hillo puhtaisiin lasipurkkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti