maanantai 16. kesäkuuta 2014

feta-nokkospannari.



6dl maitoa
3 kananmunaa 
4dl jauhoja (käytin 2½dl vehnäjauhoja sekä 1½dl sämpyläjauhoja)
reilu puoli desiä öljyä tai voisulaa
mustapippuria
(suolaa)
1dl ryöpättyjä nokkosenlehtiä
+ fetajuustoa maun mukaan

Nokkosta ei ole pakko ryöpätä, mutta se poistaa polttavuuden sekä vähentää nitraattipitoisuutta. Samalla kuitenkin osa ravintoaineista tuhoutuu, joten nokkosta voi varovaisissa määrin käyttää ryöppäämättäkin. Minä ryöppäsin nokkoset käyttämällä lehdet n. 2 min kiehuvassa vedessä. Tämän jälkeen vesi siivilöidään ja nokkosista painellaan ylimääräinen vesi pois. Nokkosta voi käyttää ruuanlaitossa pinaatin tapaan. Litrasta tuoretta nokkosta tulee ryöpättynä n. 1dl.

Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi, lisää viimeisenä silputtu nokkonen. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja murustele pinnalle fetajuustoa. Paista 200 asteessa n. 35min tai kunnes pannukakku on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti