sunnuntai 1. joulukuuta 2013

rapeat piparkakut.

Tässäpä (ainakin minulle) vähän uudenlainen piparkakkuohje. Näihin piparkakkuihin ei tule ollenkaan kananmunaa. Itse tykkään laittaa taikinaan reippaasti mausteita, tällä kertaa lisäsin myös raastettua appelsiininkuorta.

Piparkakuista tulikin oikein hyviä, rapeita ja makeita. Näitä teen varmasti toistekin.


Mittaa voi, siirappi, sokeri, kerma ja mausteet kattilaan. Kuumenna sekoitellen ja anna kiehahtaa. Siirrä kattila pois levyltä ja anna jäähtyä hetki. 

Lisää taikinaan jauhot ja sooda. Sekoita hyvin, kunnes taikina on kiinteää. Peitä kattila ja nosta se jääkaappiin seuraavaan päivään.

Ota taikinasta sopiva pala, pehmitä painellen hyvinjauhotetulla pöydällä. Kauli taikina ohueksi, noin 3ml paksuiseksi levyksi. Paina taikinasta kuvioita muoteilla, siirrä samankokoiset kuviot samalle uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa 6-8min. Piparkakut jähmettyvät jäähtyessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti